piątek, 5 kwietnia 2013

Mięso rosołowe - pasztecik

Przepis jest na ilość mięsa i warzyw taką jak podaję w rosole rodzinnym
Zmielić mięso i warzywa. Na patelnię dodaj oliwę i wyłóż masę ,przyprawiaj mieszając:
sł – 1ł kminku
o – 3/4 ł kolendry mielonej, 1/5 ł  imbiru, pieprzem zielonym i ziołowym, 1/4 ł chili
sn – sól i wegeta do smaku ( wegeta według uznania)
k – 1/5 ł bazylii, 1/2 ł cytryny
g – 1/6 ł kurkumy, 1/4 ł estragonu, 1ł majeranku
sł – szcz. kminku
o – pieprz czarny do smaku

Włóż w słoiki i zawekuj gotując przez godzinę w wodzie na małym gazie.

Pasztecik można kłaść na kanapki. Dla dzieci powyżej 2 lat połóż na kanapkę trochę musztardy.Można też robić z nim naleśniki i sajgonki albo kotleciki na 2 danie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz