g – 1l wrzątku ,szcz. tymianku i kurkumy
sł – 1/5ł kminku
o – 1/4 małego skrzydła indyczego, szcz. imbiru, 1 ziele angielskie
sn – 1/2 ł soli
Gotować 1h i dodać:
k – 2 gałązki zielonej pietruszki, 1 gałązkę koperku z korzenia kopru włoskiego (fenkuła)
g – szcz. kurkumy
sł – 2 plasterki dyni, 8-10 ziemniaków, 1Ł kaszy kukurydzianej, kawałek pietruszki
o – 1/4 małego fenkuła, 1 średnią cebulę, 1 mniejszy ząbek czosnku, 1Ł płatków owsianych, szcz. chili
sn – sól do smaku
Gotować
40 min. – 1h zmiksować podzielić zupkę na pół i do jednej części dodać
1-2ł mięsa – część z mięsem powtórnie zmiksować po czym obie do smakować:
k – około 1/2ł soku z cytryny
g – większą szcz. majeranku
sł – paroma kroplami oliwy z oliwek
o – szcz. pieprzu czarnego
Zupkę mogą jeść już 7- miesięczniaki badz dzieci które miały wprowadzane zupki od 5- miesiąca a ukończyły pół roku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz