piątek, 5 kwietnia 2013

Zupa z kalafiorem

g-1l. wrzątku
g-szcz. tymianku
sł-szcz. kminku, 7-8 dag cielęciny z kością (najlepsze jest schabik cielęcy ale może byc też żeberko)
o-szcz. imbiru
sn.-1/2ł soli
k-gałązka zielonej pietruszki ,maleńka szcz. bazylii
gotowac 1,5godz. i dodac warzywa
g-szcz. kurkumy
sł-średnia marchewka ,maleńka pietruszka, 2-3 ziemniaki ,1Ł kaszy kukurydzianej
o-1 mniejsza cebulka, mały kawałek pora, mały ząbek czosnku, różyczke kalafiorka, chili na końcu noża
sn-sól do smaku
gotowac około 40-50 min zmiksowac i gotując dosmakowac
k-około pół ł. cytryny(może wyjśc troszkę ponad)
g-szcz. majeranku
sł-3-4 krople oliwy z oliwek
o-szcz. pieprzu cz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz